Kultur & nöje

Skräckfilmen ”Hemmet” spelas in på Gotland

TextChrister Bjöhle FotoPeter Knutsson/ pressbild/ Norstedts förlag Publicerad

Dela på FacebookDela på Twitter

I nästa vecka kommer det att spelas in en skräckfilm på Gotland, bland annat i Klintehamn och Hemse. 

Det är författaren Mats Strandbergs roman ”Hemmet” från 2017 som nu ska bli film. 

Mats Strandberg har skrivit en rad böcker under 2000-talet, både för barn, ungdomar och vuxna. Hans senaste roman, ”Konferensen”, som kom ut 2021 och blev en Netflix-film 2023, beskrevs som en skräckkomedi.

Näst på tur att bli film är en av hans tidigare romaner, ”Hemmet” från 2017, och även den hamnar i genren skräck. ”Hemmet” spelas bland annat in på Gotland, i Hemse och i Klintehamn, med start nu i dagarna. Regisserar gör Mattias Skoglund, som bland annat har dramathrillern ”Losers” och SVT-tv-serien ”Deg” i sitt regissörs-cv.

– Det som gör berättelsen så skrämmande i slutändan är att den bygger på det hot som kommer inifrån; den stora rädsla vi alla delar för att förlora kontrollen över vår egen verklighet, säger Mattias Skoglund om Mats Strandbergs ”Hemmet”, till filmsajten moviezine.se.

”Hemmet” beskrivs av förlaget Norstedts som ”en kuslig berättelse om kärlek, vänskap och den största skräcken av alla: att förlora kontrollen över sig själv”. Vidare handlar romanen om att ”när Joel äntligen lyckas ordna en plats åt sin mamma på demensboendet Tallskuggan tror han att det värsta är över i själva verket har det knappt börjat”, enligt förlaget.

Redan 2017 när boken släpptes gjorde just Mattias Skoglund en kortfilm inspirerad av boken – ”en väldigt kort kortfilm”, beskriver sajten moviezine.se den två minuter och 12 sekunder långa filmsnutten. Men nu ska det alltså bli en långfilm av romanen, och manuset som ligger till grund för inspelningarna är framtaget av Mattias Skoglund och Mats Strandberg.

Det har även sökts statister till inspelningarna på Gotland, bland annat för en ”festscen” och ”rave i en lada”, enligt ett Facebookinlägg av filmbolaget.

Annons

Horisont magasin

Gotlands nyhetsmagasin

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024