Idrott & fritid

Endre föll igen – säsongen är över

TextChrister Bjöhle FotoChrister Bjöhle/ Horisont arkiv Publicerad

Dela på FacebookDela på Twitter

Bilden: Hårt fall för Endre mot Täby i dag; 3–4 i matchen och därmed 0–3 i matcher. Just fallet på bilden är Agnes Plogner, från grundseriematchen mot Täby tidigare i mars. 

.

Endres säsong är över. Täby var det starkare laget i kvartsfinalserien och vann även i dag, vilket gav dem 3–0 i matcher och en plats i semifinal.

Själva matchen slutade 4–3 till hemmalaget. 

Det var vinna eller försvinna som gällde för Endre när man ställdes mot Täby i den tredje matchen i kvartsfinalserien i dag, inför 554 personer på läktaren i Täbys hemmahall Hägerneholmshallen.

Och gotlänningarna visade direkt att man inte hade gett upp trots 0–2 i matchserien; gästande Endre dominerade från start och tog ledningen med både 1–0 och 2–0 genom mål av Stina Ander och Erika Nilsson, de två som valde att nyligen förlänga med Endre även kommande säsong.

Endre fick sedan ett ypperligt läge att utöka ledningen då Täby drog på sig en utvisning, men i stället kontrade Täbys Carolina Myrvoll in kvitteringen 1–2 från ingenstans. Kort senare var det dags igen; Klara Molin slog in 2–2 lågt och tätt intill Endremålvakten Frida Görtzs högra stolpe.

 

Den andra perioden böljade fram och tillbaka, lite mer avvaktande än den första från båda lag. Med mindre än två minuter kvar att spela hade hemmalaget ett riktigt bra läge, men en passning för mycket och en snabb Frida Görtz i Endremålet räddade Endre från underläge.

Andra perioden förblev därmed mållös och det var ännu ovisst, 2–2, inför den sista drabbningen.

–Första perioden är jättebra från vår sida, det är synd att den slutar 2–2. Den här andra perioden är mer avvaktande från båda håll, och det är väl inte konstigt att den slutar 0–0, säger Endres Elin Roos i en intervju med Sport-Expressen i den andra periodpausen.

 

I tredje perioden fick Endre en lika fin chans efter mindre än fem minuter. Anna Moberg passade Terese Ahlqvist som passade Erika Nilsson – som distinkt drog in 3–2 till Endre och gjorde därmed sitt andra mål för kvällen.

Hemmalaget var dock knappast uträknat – klockan stod på 8.51 när Täbys Klara Molin också såg till att bli tvåmålsskytt och utjämnade till 3–3. Kort senare var det dags igen; Lisa Carlsson drog iväg ett långpass från eget hörn diagonalt över hela planen, till Vilma de Geusser som höll i, höll i – och slog in ledningsmålet 4–3 med mindre en sju minuter kvar av ordinarie speltid.

Endre tryckte på allt vad man kunde, vilket gav Täbys Sandlund kontringsfriläge, men Frida Görtz gjorde en ”omöjlig räddning”, för att använda Sport-Expressens kommentators ord.

Klockan 16.47 delade Täbys Amanda Ahola ut en tackling på Erika Nilsson och fick två minuter på utvisningsbänken för det. Det hjälpte dock inte; Endre lyckades inte nyttja det numerära överläget. Inte under utvisningen, och inte under den korta stund som återstod därefter, trots att man förstås också plockade ut målvakten.

Täby till semifinal, och Endre är återigen utslaget i kvartsfinal.

–Vi gör en godkänd säsong, det är inte mycket mer, konstaterade en besviken och självkritisk Endretränare, David Normark, i intervju med Sport-Expressen direkt efter slutsignalen.

— — —

Horisonts rapport från match 2.

Horisonts rapport från match 1.

Annons

Horisont magasin

Gotlands nyhetsmagasin

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024