Idrott & fritid

Endre utan chans – Täby vann även andra

TextChrister Bjöhle FotoChrister Bjöhle/ Horisont arkiv Publicerad

Dela på FacebookDela på Twitter

Endre är nere i brygga i kvartsfinalserien efter ännu en förlust. Täby nollade Endre och vann med 4–0 i Ica Maxi Arena i dag, och nu måste Endre vinna tre raka matcher om det ska bli något semifinalspel.

Täby kom till start i dagens match med en vinst från första mötet i kvartsfinalserien i förrgår, och det var också gästerna som började klart piggast och radade upp chanser från start. Efter knappt tolv minuter kom också kvällens första mål, och det var rättvist Täby som tog ledningen. Lagkapten Lisa Carlsson slog ett frislag från högra hörnet och in mot mitten där Tilde Sandlund kom helt ren.

Direkt i anfallet efter tilldömdes Endre en straff efter slag över anfallsklubba. Forna Täbyspelaren Moa Dynefalk fick chansen att kvittera men lyckades inte överlista Matilda Östlund Visén i Täbymålet. Täbys ledning med 1–0 stod sig perioden ut.

I andra perioden var inte Täbys övertag lika markant; det bjöds i stället på chanser åt båda håll. Men efter åtta minuter var det ändå Täby om återigen gjorde mål, detta genom Moa Delshammar, och därmed 2–0 till Täby.

Strax senare fick Täbys Caroline Rosenberg en otäck tackling och föll handlöst över sargen bakom eget mål. Matchen avbröts en stund medan Rosenberg fick läkarvård, men hon tog sig snart upp på fötter igen.

Ett rörigt Täby-byte gav senare Täby en utvisning på grund av för många spelare på planen, och därmed två minuters spel i fem mot fyra och chans till reducering för Endre. En chans man dock inte fick någon utdelning av.

I stället var det Täby som drog ifrån till 3–0 genom Julia Ulvhag knappt två minuter före periodens slut.

Tredje perioden kontrollerade Täby bra, och trots att Endre plockade målvakten med fem minuter kvar var det Täby som ohotat kunde ta hem sin andra seger i kvartsfinalserien. I stället för Endrereducering kunde Klara Molin slå in 4–0 i tom bur med minuten kvar.

En Täbyutvisning med sju sekunder kvar av matchen förändrade förstås inte utgången. Därmed kunde Täbys målvakt Matilda Östlund Visén hålla nollan i en slutspelsmatch, något hon dock inte tog åt sig äran för i en intervju med Sport-Expressen efter matchen:

–Det här är verkligen en lagnolla. De gjorde mitt liv ”gött” där ute i dag, sade hon om sina lagkamrater.

Nu behöver Endre vinna tre raka om det ska bli något semifinalspel. Tredje matchen mot Täby spelas på måndag, i Täby.

Annons

Horisont magasin

Gotlands nyhetsmagasin

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024