Samhälle & politik

Man åtalas för flera hot och våldsamt motstånd

TextChrister Bjöhle Publicerad

Dela på FacebookDela på Twitter

En man i 40-årsåldern åtalas för två fall av olaga hot, två fall av våldsamt motstånd, ett fall av hot mot tjänsteman och ett ringa narkotikabrott.

Alla brotten ska ha skett i augusti och september förra året. 

Vid två tillfällen, ett i augusti och ett i september förra året, skickade en man i 40-årsåldern meddelanden via sms respektive Messenger till en äldre man i Visby. Den ena gången hotade 40-åringen med att ge den andre mannen stryk, den andra skrev han att han skulle ”slå sönder honom” nästa gång de träffades.

Senare i september hotade 40-åringen tre poliser i samband med ett ingripande mot honom. Han uttryckte då hot om att han skulle döda dem. När de tre försökte gripa honom spjärnade han emot, krängde med kroppen och försökte slita sig loss. Två separata försök till gripande gjordes av två olika patruller, den ena bestående av tre poliser och den andra av två poliser, och mannen betedde sig på likartat sätt gentemot båda patrullerna.

Han åtalas därför för våldsamt motstånd i två fall.

Vid samma tillfälle hade mannen ett halvt gram cannabis i sin ägo, vilket också ledde till misstänkt ringa narkotikabrott.

Mannen släpptes i anslutning till händelserna som nu har lett till åtal. Han anhölls i sin frånvaro tidigare i vår, greps något senare, men frigavs sedan fortsatt misstänkt.

Annons

Horisont magasin

Gotlands nyhetsmagasin

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024