Samhälle & politik

Man åtalad för fyra fall av hot

TextChrister Bjöhle Publicerad

Dela på FacebookDela på Twitter

En man i 30-årsåldern åtalas för fyra fall av olaga hot, sedan han bland annat hotat en kvinna med att krossa hennes skalle med en flaska. 

Det var under en och samma dag i april i år som mannen, som är i 30-årsåldern och boende på fastlandet, befann sig i Visby och utsatte fyra personer för olika former av hot. Dessutom kastade han stolar och bord mot tre av de personer han också hotade, varför han även åtalas för skadegörelse.

Ett av hoten riktades mot en kvinna på färjeterminalen i Visby; mannen höjde en flaska över huvudet och hotade med att krossa hennes skalle eller ”slå in flaskan i huvudet” på henne. Övriga tre händelser om lett till åtal om olaga hot ägde rum på Korpenområdet, där han riktade hot mot tre personer och kastade möbler mot två av dem. Samtidigt har han ropat ”Kom ut era fega jävlar så ska jag slå ihjäl er” mot dem och även vevat med knutna nävar som för att utdela slag. En av de utsatta träffades också av knytnävsslag.

Mannen greps och anhölls vid tillfället har suttit häktad sedan slutet av april.

I samband med att åtal väcktes beslutade dock tingsrätten att det inte längre fanns skäl att mannen skulle sitta fortsatt häktad, vilket åklagaren ville att han skulle. Tingsrätten bedömer att det förvisso finns ”en viss risk” att mannen ska ”återfalla i brott”, men att den risken inte är så stor att skäl för häktning längre föreligger. Han släpptes därmed i väntan på rättegång.

Annons

Horisont magasin

Gotlands nyhetsmagasin

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024