Samhälle & politik

Gotlänning åtalas för ofredande efter paket med nakenbilder

TextChrister Bjöhle Publicerad

Dela på FacebookDela på Twitter

En man i 65-årsåldern åtalas för ofredande sedan han i sin tjänsteutövning skickat ett paket till en kvinnas arbetsplats. Paketet innehöll bilder på kvinnan, helt eller delvis naken, och öppnades av två av hennes kollegor. Mannen åtalas också för bedrägeri, sedan han skickat paketet via sin egen arbetsplats.

Den gotländske mannen arbetar på en myndighet, och en dag under sommaren 2023 bad han en kollega skicka ett paket åt honom. Han berättade inte att paketet inte hade med arbetet att göra, varför kollegan klistrade arbetsplatsens fraktsedel på paketet och därmed blev det arbetsgivaren som betalade frakten. För detta åtalas mannen i fråga för bedrägeri.

Paketet skickades till ett företag i Stockholmsområdet och innehöll bilder på en av det företagets kvinnliga anställda, som på bilderna var helt eller delvis naken. Paketet öppnades av två av hennes kollegor. Detta renderar i åtal för ofredande.

Gotlänningen förnekar brott.

Annons

Horisont magasin

Gotlands nyhetsmagasin

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024