Samhälle & politik

30-åring åtalas för mordförsök i Visby

TextChrister Bjöhle Publicerad

Dela på FacebookDela på Twitter

En man i 30-årsåldern åtalas för försök till mord, efter att bland annat ha tagit strypgrepp och utdelat ett hugg med kniv mot en kvinna i en bostad i Visby. 

Mannen har suttit häktad sedan i februari. 

Enligt stämningsansökan, som lämnades in till Gotlands tingsrätt under onsdagen (8 maj), var det i slutet av februari i år som den cirka 30-årige mannen utövade vad som beskrivs som ”livsfarligt våld” mot en kvinna i 50-årsåldern i en bostad i Visby. Mannen högg mot kvinnan med kniv, vilket träffade henne i handen, han slog kvinnan upprepade gånger med knuten näve och han dunkade hennes huvud mot golvet. Därefter ska han ha tagit strypgrepp på henne vid flera tillfällen, enligt åtalet i syfte att försöka ”strypa henne till döds”.

Attacken innebar för kvinnan bland annat svullnad, sårskador, blånader och även flera frakturer i ansiktet och andnöd.

Mannen åtalas för försök till mord, i andra hand grov misshandel, och även för ringa narkotikabrott då han hade narkotikaklassade preparat i sin ägo vid gripandet, vilket skedde samma dag som gärningen ska ha ägt rum. Han anhölls kort senare och har sedan suttit häktad sedan några dagar efter det misstänkta brottet.

Mannen medger ”visst våld” men förnekar att han haft för avsikt att döda kvinnan. Han erkänner också ringa narkotikabrott.

Annons

Horisont magasin

Gotlands nyhetsmagasin

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024