Samhälle & politik

Kryssnings-vd:n slutar en månad efter starten

TextChrister Bjöhle Publicerad

Dela på FacebookDela på Twitter

Bara drygt en månad efter starten får nybildade kryssningsbolaget Gotland Alandia Cruises vd Susanna Kaarnimo-Knight lämna sin tjänst.

Det blev stora rubriker när det under våren 2023 blev känt att Gotlandsbolaget köpte in sig i kryssningsfartyget MS Birka Stockholm, ägt av Viking Line. Fartyget bytte sedan namn till MS Birka Gotland och de båda rederierna bildade det gemensamma bolaget Gotland Alandia Cruises, där Susanne Kaarnimo-Knight presenterades som vd.

För drygt en månad sedan inledde MS Birka Gotland sina första turer i Östersjön, mellan Visby, Stockholm och Mariehamn, och så sent som i går släppte man nyheten att Birka Gotland vid flera tillfällen under våren och sommaren 2024 kommer att kryssa till en ny destination, nämligen Höga Kusten.

”Att börja vårens krussningar med en resa till Höga Kusten känns helt rätt och är någonting vi verkligen ser fram emot”, sade då vd Susanne Kaarnimo-Knight i ett pressmeddelande.

Men nu verkar hon inte få vara med om fler kryssningar; i stället får Susanne Kaarnimo-Knight nu lämna sin vd-post.

”Gotland Alandia Cruises vd Susanne Kaarnimo-Knight har fått sparken. Det bekräftar Håkan Johansson, vd för Gotlandsbolaget”, skriver Sjöfartstidningen, branschtidningen för svensk sjöfart, i dag måndag.

Ålands Radio, å sin sida, hänvisar till Viking Lines kommunikationsdirektör Johanna Boijer-Svahnström, som menar att bolaget och vd:n gemensamt kommit fram till att gå skilda vägar.

”Det är en ny fas som börjar nu. Det har varit ett digert arbete med lansering och uppstart och vi tackar henne så mycket. Nu ska man fokusera på försäljning och marknadsföring och det ska rekryteras en ny vd”, säger kommunikationsdirektören, enligt Ålands Radio.

Ålands Radio intervjuade också vd:n – innan beskedet om att hon lämnar sin post – om bokningsläget så här långt, en månad in i debutsäsongen, vilket hon beskrev som mycket bra: ”Det har gått riktigt, riktigt bra, kanske till och med över förväntan.”

Destination Gotlands vd Marcus Risberg går in som tillförordnad vd för Gotland Alandia Cruises medan rekryteringen av ny vd pågår, rapporterar Ålands Radio.

Annons

Horisont magasin

Gotlands nyhetsmagasin

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024