Samhälle & politik

Mer samarbete ska stävja brottsligheten

TextChrister Bjöhle FotoPressbild länsstyrelsen Publicerad
Artikeln finns att läsa i sin helhet i Horisont nr 73 (våren 2024)

Dela på FacebookDela på Twitter

Bilden: Landshövding Anders Flanking, regiondirektör Stefan Hollmark och polisområdeschef Fredrik Persson har skrivit under ett samverkansavtal om brottsförebyggande arbete.

.

Genom ett utökat samarbete mellan Polismyndigheten, Region Gotland och länsstyrelsen ska det brottsförebyggande arbetet på ön bli bättre. 

Det är syftet med ett avtal som nu har skrivits mellan de tre instanserna.

Alldeles nyligen undertecknades ett avtal om samverkan kring brottsförebyggande arbete, av polisen på Gotland, Region Gotland och länsstyrelsen på Gotland. De tre myndigheterna representerades av polisområdeschef Fredrik Persson, regiondirektör Stefan Hollmark och landshövding Anders Flanking, och syftet med samverkansavtalet är att ”uppnå en långsiktig och systematisk samverkan som effektiviserar arbetet”, enligt ett pressutskick.

I det förebyggande arbetet ingår bland annat att ta fram aktuella lägesbilder av brottsligheten på Gotland och att se till att olika insatser genomförs så effektivt som möjligt.

–Det är inte bara Polisen som har i uppdrag att jobba brottsförebyggande. Alla måste hjälpas åt. På Gotland har vi en unik situation genom att kommunen, polisområdet och länet är samma geografiska område. Det ger förutsättningar att samverka på ett mer nära och effektivt sätt, säger Fredrik Persson i pressmeddelandet.

– Vi samarbetar redan, men nu kommer vi göra det på ett mer strukturerat sätt. Det gör att vi får bättre kraft framåt och kan fokusera på det som ger effekt, säger regiondirektör Stefan Hollmark.

Fredrik Persson, Stefan Hollmark och Anders Flanking kommer från nu att utgöra en styrgrupp med ansvar att samordna och fatta beslut i övergripande frågor i det brottsförebyggande arbetet.

– Genom långsiktigheten i vårt förebyggande samarbete ökar vi möjligheten att behålla den trygga miljön på Gotland och motverka den organiserade brottsligheten. Detta är angeläget för alla goda krafter, säger landshövding Anders Flanking.

— — —

Läs mer om brottsligheten på Gotland och polisens arbete i Horisonts vårnummer, nr 73, som kommer ut om ca en vecka. Beställ numret via formuläret nedan eller mejla redaktion@hpress.se.

Annons

Vill du läsa resten av artikeln?

Artikeln finns att läsa i sin helhet i Horisont nr 73 (våren 2024)

PAKET 1 – 89 kr

Köp detta nummer

  • Du får detta nummer hemskickat omgående (porto 45 kr tillkommer).
  • Du betalar via Swish eller faktura.

Köp nummer

PAKET 2 – 49 kr/ månad

Digital prenumeration

  • Du får tillgång till detta och kommande nummer som e-tidning.
  • Betalningen dras månadsvis från ditt konto.
  • Prenumerationen är fortlöpande.

Börja prenumerera

PAKET 3 – 599 kr

Ettårsprenumeration
(6 nr)

  • Du kan läsa detta nummer digitalt omgående.
  • Du får kommande sex nummer hemskickade.
  • Du betalar via Swish, kort eller faktura.
  • Prenumerationen avslutas automatiskt.

Börja prenumerera

Horisont magasin

Gotlands nyhetsmagasin

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024