Samhälle & politik

”Det får du prata med Jimmie om”

TextMoa Candil FotoSveds Signe Söderlund Publicerad

Dela på FacebookDela på Twitter

Han har slips och ser trött ut

Lars Engelbrektsson.

I en mörk lokal, bakom macken vid Sliterondellen, väntar ett gäng sverigedemokrater på det slutgiltiga valresultatet. Lars Engelbrektsson är nöjd men inte jublande glad. Och partiets politik vill han inte prata om.

Sveriges näst största parti. Och uppgång lokalt. Sverigedemokraten Lars Engelbrektsson är nöjd men hade förväntat sig mer.

– Jag hade hoppats på lite till. Det kan ju vara mer. Men ett ganska bra resultat, sammanfattar Engelbrektsson när Horisont besöker partiets valvaka sent på söndagskvällen.

Ett tiotal män och ett par kvinnor väntar ut rösträkningen vid Engelbrektssons sida. Allt tyder på ett regeringensskifte, vilket gläder Lars Engelbrektsson. Men vilka krav SD kommer att ställa i regeringsförhandlingarna, det vill han inte uttala sig om.

– Det får du prata med Jimmie om. Jag sitter inte där ännu. Men givetvis kommer vi ställa krav med tanke på vår storlek. Givetvis. Mer än så kan jag inte uttrycka mig om.

Han vill inte heller gå in på hur en eventuellt ny regering ska lösa de stora utmaningar Sverige står inför – som skenande elpriser och inflation.

– Jag tänker inte ta det här och nu, för jag håller på med mycket annat just nu. Men det finns lösningar, säger Lars Engelbrektsson, SD.

 


Horisont gör oberoende journalistik med Gotland i fokus!

Vill du stödja oss? Swisha en slant till 123 676 3403 eller starta en prenumeration!

En QR-kod som används i appen Swish

Stöd Horisonts oberoende journalistik!

 

 

Annons

Horisont magasin

Gotlands nyhetsmagasin

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024