Fallet Sjögren

Fallet Sjögren uppmärksammas i Storbritannien

TextChrister Bjöhle Fotoskärmdumpar från brittiska nyhetsmediers bevakning av fallet Sjögren. Publicerad

Dela på FacebookDela på Twitter

Efter att skelettsökhunden Breeze hjälpt till i sökandet efter den sedan 50 år försvunne Sven Sjögren under förra veckan, har intresset för fallet spridit sig till Storbritannien. 

Flera tidningar och nyhetssajter, däribland the Times, uppmärksammar nu fallet. 

Under förra veckan genomfördes sökningar på flera ställen runtom på Gotland med hjälp av skelettsökhunden Breeze och dess ägare Malin Svensson och Sophie Andersson. Sökningarna arrangerades av podden Kalla Fall, som rattas av Urban Gärdek och Tobias von Braun; även Horisonts Christer Bjöhle ingår i poddens grävgrupp.

Sökningarna, och framför allt det faktum att hunden markerade för mänskliga ben på den gamla tippen i Etelhem, väckte stort intresse. Under den gångna helgen intervjuades poddens frontman Urban Gärdek av stortidningen the Times, som publicerade en artikel om fallet i dagens tidning (måndag 27 juni 2022) samt på tidningens hemsida.

Flera andra brittiska nyhetsmedier snappade upp fallet, som nu omskrivits även i bland annat the Mirror, som är en av Storbritanniens största tidningar, och den brittiska versionen av nyhetssajten Public News Time.

Vad gäller skelettsökhundens markeringar – som gjordes både på tippen och på en annan, närliggande plats i Etelhem, samt nordost om Sven Sjögrens hus i Lummelunda – så arbetar grävgruppen nu för att få tillstånd att gräva i de aktuella områdena.

Annons

Horisont magasin

Gotlands nyhetsmagasin

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024