« Nummerarkiv

Nr 59 | juli-augusti 2021

Dela på FacebookDela på Twitter

Om innehållet i Horisont nr 59 (juli-augusti 2021):

Ledare: Om reaktioner på nr 58, om fallet Sjögren och om Gotlands Fotbollförbunds jubileumsbok.

Fallet Sjögren: Horisont och den bokstavligen grävande reportern Christer Bjöhle fortsätter granskningen av det uppmärksammade fallet från 1972, då lantbrukaren Sven Sjögren försvann spårlöst från sitt hem i Lummelunda.

I del 5 följer Horisont Missing Peoples sökningar i markerna på mellersta Gotland, sökinsatser som gjorts på initiativ av Urban Gärdek och Tobias von Braun.

I del 6 berättar vi mer om den dokumentärfilm som nu görs om fallet (där också Horisont figurerar), av gotlänningen David Andersson, och om reaktioner på podden Olösta mord med Dan Hörning som sänt 30 avsnitt om fallet Sjögren.

Berättat: Fotografen och konstnären Jessica Lindgren Wu dokumenterar utsatta kvinnors kamp för att hantera sitt förflutna, deras identitetssökande och pånyttfödelse.

Berättat: Gunilla Molin berättar om hur hon under pandemin isolerade sig i ett års tid – och skrev dagbok under tiden.

Illustratören Emma Hanquist dokumenterade också pandemin i ett slags dagboksform, fast med illustrationer. För Horisonts reporter Maria Molin berättar hon om vardagen under pandemin och om sin uppväxt och sitt yrkesval.

Musikerna Vera Kebbe och Jonas Moberg har precis gjort en skiva tillsammans – utan att träffas. Musikskapandet och deras kontakter skedde helt digitalt, ända tills det var dags att spela in skivan i studio. Horisonts reporter Fredrik Emdén fick följa med vid detta deras första möte.

Folk: Under vinjetten Folk möter vi denna gång tjejerna Elin Kate och Tyra Gibson, som meckar med en moppe för att ta sig till stallet.

Lasse Pettersson är tidigare trädgårdsmästare i Botaniska trädgården i Visby; han är också musiker och en allmänt naturintresserad och filosofiskt lagd man. I intervjun med Horisonts reporter Carl-Henrik Fridén resonerar han kring naturens betydelse för människan.

Mat & dryck: Horisont har träffat en rad kaffeentusiaster om den ädla konsten att brygga ett gott kaffe. Med Jelle van Echelpoel, Gute rosteri, Petra och Carl Ahlman, Törst, och Emma Ahlström, Prima gård.

Tillbakablick: Horisontfotografen Tommy Söderlund har snubblat över ett okänt konstnärskap i en pappkartong på Fridhem, söder om Visby. Där hade Ålandsbördiga konstnären Anna Almqvists kvarlåtenskap samlats i en oansenlig liten låda, ur vilken man kan utläsa ett liv i enkelhet.

Annons

PAKET 1 – 89 kr

Köp detta nummer

  • Du får detta nummer hemskickat omgående (porto 45 kr tillkommer).
  • Du betalar via Swish eller faktura.

Köp nummer

PAKET 2 – 49 kr/ månad

Digital prenumeration

  • Du får tillgång till detta och kommande nummer som e-tidning.
  • Betalningen dras månadsvis från ditt konto.
  • Prenumerationen är fortlöpande.

Börja prenumerera

PAKET 3 – 599 kr

Ettårsprenumeration
(6 nr)

  • Du kan läsa detta nummer digitalt omgående.
  • Du får kommande sex nummer hemskickade.
  • Du betalar via Swish, kort eller faktura.
  • Prenumerationen avslutas automatiskt.

Börja prenumerera

Senaste nummer

Horisont magasin

Gotlands nyhetsmagasin

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024