Allmänt

Första antagningen till gymnasiet i höst är klar

TextChrister Bjöhle Publicerad

Dela på FacebookDela på Twitter

Antagningen till de gotländska gymnasieskolorna i höst är klar.

Över 540 elever har antagits till Gotlands 17 kommunala gymnasieprogram, och utöver det har ytterligare ett 50-tal elever kommit in på de nio fristående program som finns att tillgå på Gotland.

Inför läsåret 2024/2025 har 541 elever antagits till kommunala Wisbygymnasiet, som i höst erbjuder 17 olika program. Därtill har 58 elever antagits till fristående gymnasiet Gutegymnasiets nio program. Efter att detta fastslagits, finns ytterligare ett tiotal lediga platser på båda gymnasieskolorna.

56 gotländska niondeklassare har under våren sökt gmnasieutbildningar på fastlandet, och 40 av dessa har också haft fastlandsutbildningen i fråga som sitt förstahandsval. 39 elever har i nuläget kommit in på Wisbygymnasiet, men har också sökt en fastlandsutbildning.

Totalt nio elever, som är behöriga för gymnasiestudier, har inte kommit in på något av de program man valt i sin ansökan, beroende på att man uppgett för få alternativ i ansökan och att man inte haft tillräckliga betyg eller meritvärden jämfört med andra elever som sökt samma program. Dessa elever kommer dock att ha möjlighet att komplettera med fler program, för att på så vis komma in på gymnasiet.

Tidsplanen nu är att eleverna har knappt en månad på sig, fram till 21 juli, att tacka ja eller nej till antagna platser. De som inte kommit in på något av sina val har under samma period möjlighet att lägga till alternativ. Därefter öppnar reservantagningen.

Höstterminen för gymnasiet på Gotland startar den 19 augusti.

Annons

Horisont magasin

Gotlands nyhetsmagasin

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024