Samhälle & politik

Man misstänks ha lurat sin BRF på pengar

TextChrister Bjöhle Publicerad

Dela på FacebookDela på Twitter

En man i 45-årsåldern åtalas för trolöshet mot huvudman i två fall, sedan han enligt åtalet lurat en bostadsrättsförening i Visby på pengar, totalt drygt 40 000 kronor. 

Enligt stämningsansökan som lämnats in till Gotlands tingsrätt har mannen haft uppdrag för bostadsrättsföreningen i fråga och därmed varit behörig att göra vissa inköp i föreningens namn. Enligt den första punkten av misstankarna mot honom har han, under perioden hösten 2019 till sommaren 2022, gjort egna inköp av bland annat byggvaror, men fakturerat föreningen. Det sammanlagda värdet för de inköpta varorna uppgick till 24 069 kronor.

Den andra punkten i åtalet gäller en händelse våren 2021, då mannen ska ha fått i uppgift av bostadsrättsföreningen att köra bort en mängd metall-avfall, till en firma som betalade pengar för inlämnad metall. Mannen ska då ha uppgett sitt eget kontonummer i stället för föreningens, vilket gjorde att metall-avfallets värde på totalt 17 907 kronor betalades ut till mannen och inte till föreningen.

Mannen har i förhör uppgett att han betalat pengar för avfallet kontant till en annan person med koppling till föreningen, vilket denne förnekar. Mannen förnekar brott i båda fallen.

Annons

Horisont magasin

Gotlands nyhetsmagasin

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024