Idrott & fritid

Markägarna godkänner GGN i Hejdeby

TextCarl-Henrik Fridén & Christer Bjöhle FotoNordic Sport Event Publicerad

Dela på FacebookDela på Twitter

Här, på platsen som en gång inhyste Hejdebys asfaltsverk, kommer start- och målområdet för GGN att förläggas om alla planer går i lås. 


Allt talar nu för att Hejdeby blir platsen för enduroklassikern Gotland Grand National framöver. 

De berörda markägarna, 22 till antalet, är nu överens med arrangören om att tävlingen ska anordnas på deras mark från nästa år. 

Kort innan årets upplaga av GGN, Gotland Grand National, stod det klart att årets tävling skulle bli den sista på Tofta skjutfält, då dess ägare Försvarsmakten inte längre anser sig ha möjlighet att hyra ut marken för civil verksamhet.

En stor oro fanns för att Gotland skulle gå miste om tävlingen, även om alternativa tävlingsplatser på ön omgående började diskuteras. Hejdeby ett av alternativen för framtidens GGN, och nu tycks alla bitar ha på plats.

–Vi har fått godkännande från alla 22 markägare, avslöjar arrangörsstabens chef Conny Bohlin för Horisont.

Ännu är inte några avtal skrivna, men parterna är alltså muntligt överens och har för avsikt att sätta överenskommelsen och annat på pränt inom kort. Dessutom kommer det krävas tillstånd från länsstyrelsen och Region Gotland, vilket inte heller är klart i nuläget.

Exakt bansträckning är inte spikad, men planen är att start- och målområdet ska ligga vid det gamla asfaltsverket i området.

Årets tävling slog både deltagarrekord och publikrekord, och nu verkar Gotland alltså få behålla världens största endurotävling – nu med Hejdeby som skådeplats.

Läs mer om GGN, förr och i framtiden, och se ett rejält bildreportage signerat Tommy Söderlund, i nästa nummer av Horisont!

Vill du få mer av Horisont och dessutom stötta oss i vårt arbete? Teckna en prenumeration (klicka här)! 

Annons

Horisont magasin

Gotlands nyhetsmagasin

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024