Idrott & fritid

Leaupepe klar: ”Jag gör allt för att vinna”

TextChrister Bjöhle FotoDavid Holmes/ Flickr Creative Commons (https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/) Publicerad

Dela på FacebookDela på Twitter

Lynn Leaupepe (spelaren med bollen) i en match med universitetslaget ”Cal Poly”, Californian Polytechnic University, för några år sedan. 

.

Den Samoa-bördiga guarden Lynn Leaupepe, som Horisont berättade om i fredags, har nu skrivit på för Visby Ladies.

–Jag förväntar mig hårt motstånd, säger 26-åringen till Horisont.

I fredags kunde Horisont avslöja att samoanska guarden/forwarden Lynn Leaupepe och serbiska centern Kristina Arsenic var de två toppnamnen som Visby Ladies hoppades knyta till sig.

I går bekräftade klubben att Kristina Arsenic mycket riktigt är klar för spel i Ladies säsongen ut.

I dag kan Horisont berätta att även Lynn Leaupepe skrivit på kontrakt för återstoden av säsongen, vilket hon själv bekräftar för Horisont.

–Kontraktet är påskrivet och det sträcker sig fram till slutet av mars, säger hon med tillägget:

–Jag antar att det innebär säsongen ut.

Ett fullt rimligt antagande. Damligasäsongen i sin helhet sträcker sig förvisso längre än så; grundseriens sista match spelas 15 mars och sluspelet pågår en god bit in i april, men att nuvarande tabelljumbon Visby Ladies skulle nå särdeles långt i slutspelet är för mycket att hoppas på.

 

Lynn Leaupepe anländer till Sverige, Gotland och Visby Ladies i mellandagarna, och spelar med all sannolikhet – så länge pappersarbetet med Migrationsverket funkar som det ska – för första gången i Ladieslinnet i lagets första match efter juluppehållet, borta mot Eos den 7 januari. Då ska även Kristina Arsenic vara på plats och spelklar.

Samoanskan berättar för Horisont att hon valde Visby Ladies för att vidga sina vyer och få uppleva en liga hon inte har någon erfarenhet från:

–Jag bestämde mig för Sverige och Visby för att det kändes som en utmärkt möjlighet att spela i en liga och ett land jag aldrig varit i. Jag förväntar mig en hård konkurrens och ser fram emot att få spela mot några riktigt bra spelare, säger hon till Horisont.

Lynn Leaupepe beskriver sig själv som en stark och hängiven spelare:

–Jag är stark och hårt arbetande; jag gör allt för att vinna och för att göra spelarna runt omkring mig bättre.

 

26-åringen är 180 centimeter lång men har trots sin längd ändå oftast spelat guard – dock stark under korgarna och bra i returtagningen. I Visby Ladies flyttas hon upp från guard- till forwardposition.

–Hos oss kommer hon att spela forward; hon spelar som större än hon faktiskt är, säger Ladies pressansvarige, Louie Söderberg om Lynn Leaupepe.

 

Visby Ladies har precis spelat sin sista match för året (i dag söndag 18 december), och kan lägga ännu en sten på bördan; på grund av osedvanligt många sjukdomar och skador i laget, kom Ladies till spel med blott sju spelare – varav en var halvskadade, assisterande tränaren Marie Söderberg, 57.

Hemmalaget Sjuhärad, som inför matchen bara hade vunnit en match (seger med två poängs marginal mot ligans tredje sämsta lag Marbo), sopade banan med Visby Ladies och vann med komfortabla 93–43.

* Läs även Horisonts tidigare artikel om Lynn Leaupepe och Kristina Arsenic HÄR.

Annons

Horisont magasin

Gotlands nyhetsmagasin

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024