Allmänt

Horisonts moderbolag tar in ny kompetens

TextChrister Bjöhle Fotoprivata bilder Publicerad

Dela på FacebookDela på Twitter

Horisonts moderbolag H Press AB tar in två nya ägare för att bredda sin kompetens och sitt kontaktnät.

Ambitionen är att magasinet ska bygga upp en stabilare ekonomisk grund, för att på så vis göra ett ännu bättre magasin och säkra en långsiktig utgivning av lokaljournalistik i magasinsform.

Nyligen blev det klart att H Press AB får två nya delägare. Förändringen innebär förutom ett tillskott av kapital också att H Press tillför en betydande kompetens kring ekonomi och marknadsföring, samt ett stort kontaktnät.

Målet är att skapa en långsiktigt hållbar ekonomisk grund för nyhetsmagasinet Horisont och på så vis säkra utgivningen, göra ett ännu bättre magasin – och på sikt kanske också växa till fler orter i landet. I nuläget är Gotlands nyhetsmagasin Horisont landets enda fristående lokaljournalistiska magasin.

De nya ägarna är Karsten Inde och Susanna Ehrström.

Karsten Inde är entreprenör och har bland annat grundat vårdbolagen Frösunda och Team Olivia. 2015 gick han in som delägare i Gotlandsbyggen AB och han var också delägare i verksamheten vid Leva Kungslador i södra Visby tills för några år sedan. Han går nu in som delägare i H Press via sitt bolag Avacado AB.

Susanna Ehrström är vd för och delägare i det gotländska kundtjänstföretaget Uniguide, som sedan ett par år tillbaka också sköter Horisonts prenumerationshantering. Susanna Ehrström går dock in som delägare i H Press via sitt privata bolag Ingrid Sportsmanagement Travel & Events AB.

Grundarna av såväl H Press som magasinet Horisont, Christer Bjöhle och Per Wallstedt, finns fortfarande kvar som delägare, liksom Kerstin Brunnberg och Lars Wallstedt.

Annons

Horisont magasin

Gotlands nyhetsmagasin

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024