Allmänt

Från Stockholmsfrukost till Gotlandscrepes

Publicerad

Dela på FacebookDela på Twitter

crep8

De skulle egentligen sälja frukostpaket i den stockholmska morgonrusningen. I stället säljer de galetter och crepes till avslappnade besökare – såväl fastboende som gästande – på den gotländska landsbygden. Det blev ”Ett litet creperie”, hemma på gården i Stenkyrka. 

Att Jocke Andersson, Lotta Eklund och barnen – tre och ett halvt respektive sex år gamla – hamnade på Gotland, var egentligen en ren slump. Båda två är stockholmare och har arbetat inom den stockholmska restaurangbranschen i många år. Lotta arbetade dock några somrar på Gotland för tio, femton år sedan, och familjen har semestrat mycket på Gotland. Men mer än så har det inte varit, och mer än så var det egentligen inte tänkt att bli. Men:
– Inför sommaren 2015 bestämde vi oss för att vara på Gotland hela sommaren. Vi hyrde boende och Lotta jobbade på Bolaget i några veckor, medan jag var hemma med barnen, berättar Jocke.
– Förra sommaren gjorde vi samma sak, fast tvärtom; vi kom hit igen och Lotta var hemma med barnen medan jag jobbade, bland annat på Lindgården.

Inför sommaren 2016 hade familjen sålt sin bostad i Solna, och köpt ett parhus i Nacka, en nyproduktion. Plötsligt kom beskedet att byggherren hade gått i konkurs, och Jocke och Lotta – som redan hade sålt sin bostad i Solna – började få problem med var de skulle ta vägen under hösten.
– Vi hade redan bestämt att vi skulle vara på Gotland över sommaren, och vi skulle vara ute ur vår bostad i Solna i september. Samtidigt sa man att parhuset kanske ändå skulle kunna stå klart i november, trots konkursen. Men det var väldigt osäkert, berättar Jocke.
– Då bestämde vi oss: Vi stannar på Gotland. Vi hyrde hus i Visby och fick dagisplats på Terra Nova. Jag jobbade lite på Lindgården, lite på Bakfickan. Lotta pendlade en del till Stockholm.

Vill du läsa hela artikeln? Köp Horisont hos närmaste återförsäljare. Vill du prenumerera på Horisont? Inga problem! Klicka på länken https://www.horisontmagasin.se/subscription/

FOTO: Sveds Signe Söderlund

Annons

Horisont magasin

Gotlands nyhetsmagasin

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024