Allmänt

Ledare

Publicerad

Dela på FacebookDela på Twitter

LedareStorlommen har återvänt från Kaspiska havet med sitt klagande, ödsliga och somriga läte. Bara fötter kommer snart att dra åt sig lukten av backtimjan och finkornig sand mellan tårna. Och solen kommer att färga världen röd. Horisonts tredje sommar är här; alla goda ting är tre och bör firas.

Vi firar att vi är bakåtsträvare och nytänkande på samma gång med vår inställning att satsa på innehållet, på journalistiken; text som bild. När stora mediekoncerner underförstått proklamerat ”our way or the highway” har vi tagit ”the highway”. När de sagt ”digitalt först” har vi sagt ”digitalt sist”.

Vi firar att vi ständigt växer. Vi firar att vi fortfarande överträffar oss själva med jämna mellanrum. Vi firar att vi nästan bränt ut oss — men inte helt. Vi firar alla fina ord som regelbundet landar i vår mejlkorg. Vi firar att vi fortfarande kan bli ännu bättre. Vi firar alla planer och tankar ute i landet på att följa vägen vi trampat upp tills vi fått blåsor. Vi firar att vi är idealistiska realister.

Vi firar att det alltid kommer att ha varit värt det i slutändan.

Vi firar varenda en som vågar gå sin egen väg.

Men vi hade inte haft någonting att fira utan er, och vi kommer inte att ha något att fira i framtiden utan er. Så fortsätt att läsa oss, köpa oss, prenumerera på oss, sprida ordet om oss, och höra av dig till oss om sådant du tycker att vi borde granska eller berätta om.

Vi ses i slutet av augusti.

Glad sommar!

Vill du prenumerera på Horisont? Klicka på länken HÄR

Annons

Horisont magasin

Gotlands nyhetsmagasin

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024