Förlaget

Under våren 2021 släpps Alla tiders fotboll – Gotlands Fotbollförbund 100 år.

Om innehållet:

Fotbollens pionjärer på Gotland hade det motigt, men en idrottsälskande militär från Tingstäde och en utflyttad före detta polis från Malmö lade grunden till Gotlands Fotbollförbund 1921. 

Boken Alla tiders fotboll skildrar föreningar, framträdande personer, matcher, viktiga beslut och hur gotländsk fotboll har utvecklats under sitt första sekel som en del av sin samtid. Inramat av en och annan anekdot ur den rika flora av berättelser som finns. Allt med en stor kärlek i ett småskaligt format utifrån den speciella ö-prägeln där nästan varje socken hade en egen gräsplan en gång i tiden. 

Gotlands fotbollshistoria skildras här utifrån ett brett perspektiv. Om det som hänt både innan och utanför de kritade linjerna. 

Journalisten Carl-Henrik Fridén ger en fyllig hyllning till en kär 100-åring. 

Boken är utgiven på uppdrag av Gotlands Fotbollförbund; författare är Carl-Henrik Fridén, medan Tommy Söderlund har gjort bildurvalet och Christer Bjöhle stått för layouten.

Beställ boken via forlag@hpress.se. Kostnad 250 kronor, betalas via swish eller faktura. Porto tillkommer om boken ska skickas.

 

H Press förlag gav 2018 ut:

Ingen väg tillbaka av Mohammad Nouri

Om innehållet:

Han har vandrat genom bergen mellan Iran och Turkiet, åkt gummibåt över Medelhavet och sovit under bar himmel i skogen utanför ett grekiskt flyktingläger. Ingen väg tillbaka är Mohammad Nouris egen berättelse om den drygt en månad långa flykten till Sverige och Gotland.

Mohammad Nouri växte upp som papperslös afghan i Iran och lever nu som ensamkommande flykting i Visby. Ingen väg tillbaka är framtagen som ett UF-företag inom ramen för Guteskolan i Visby, i samarbete med H Press förlag. Linnea Nilsson har hjälpt till med språket, Christer Bjöhle med formen och Sveds Signe Söderlund har tagit bilderna.

Beställ boken via forlag@hpress.se. Kostnad 100 kronor, betalas via swish eller faktura. Porto tillkommer om boken ska skickas.

Horisont magasin

Gotlands nyhetsmagasin

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: H Press AB
Lummelunda Nyhamnsvägen 30
621 71 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2021