Idrott & fritid

Gotländskan lämnar Skottland – klar för allvenska AIK

TextChrister Bjöhle FotoPrivat Publicerad

Dela på FacebookDela på Twitter

Gotländska Anna Oscarsson lämnar den skotska högstaligan, där hon vann ligatiteln under fjolårssäsongen.

Nu flyttar hon hem till Sverige och är klar för allsvenska AIK.

27-åriga Anna Oscarsson, fostrad i FC Gute och P18 IK, har i karriären hunnit med att bli både svensk och skotsk mästare; det förstnämnda med Linköpings FC säsongen 2017, och skotsk mästare blev hon i fjol efter att ha vunnit en dramatisk ligafinal med sitt Glasgow City, mot lokalkonkurrenten Glasgow Rangers.

Nu presenteras hon som nyförvärv för AIK, som i detta nu ligger på tionde plats i tabellen efter åtta spelade omgångar.

”Det känns bra att vara klar för AIK som jag tycker har något spännande på gång. Jag har fått ett gott intryck av organisationen och ser fram emot en ny utmaning där jag hoppas bidra till att klubben etablerar sig i Damallsvenskan”, säger gotländskan till AIK.

I Skottland spelas säsongen omvänt mot i Sverige, så säsongen precis har inletts här hemma så har fotbollssäsongen i Skottland precis tagit sommarlov. Efter ligatitel i fjol vid den här tiden, blev det respass redan i åttondelsfinal i år för Glasgow City och Anna Oscarsson. Nu förstärker hon AIK så snart transferfönstret öppnar den 5 juli, meddelar AIK på sin hemsida.

”För mig är det främst attityden och inställningen som sticker ut hos Anna. Hon har egenskaper som vi behöver mer av och hon tar plats på fotbollsplanen. Hon är skicklig med boll och hennes gedigna erfarenheten kommer vara till stor nytta för laget”, säger AIK:s sportchef Herish Sadi på klubbens hemsida om nyförvärvet.

Anna Oscarssons kontrakt med AIK sträcker sig till 31 december 2026.

— — —

Läs mer: 

Anna jagar ligatiteln i skotska högstaligan (Horisont nr 69, april-maj 2023)

Gotländskan knep ligatiteln: ”Jag har hittat en bra form” (Horisont, 22 maj 2023)

 

Annons

Horisont magasin

Gotlands nyhetsmagasin

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024