Idrott & fritid

Endre startar samarbete med Stockholmsklubb

TextChrister Bjöhle FotoChrister Bjöhle/ Horisont arkiv Publicerad

Dela på FacebookDela på Twitter

Bilden: Endre (Moa Dynefalk med boll) i en match från den gångna säsongen (med Täby som motståndare). 

.

Endre IF tecknar ett samarbetsavtal med allsvenska Älvsjö AIK. 

Samarbetet kommer att innebära spelarutbyten på både elit- och ungdomsnivå under kommande säsong.

Endres A-lag spelar som bekant i högsta serien, SSL, och under det flera junior- och ungdomslag i olika serienivåer. Älvsjö å sin sida har sitt bästa lag i allsvenskan, och liksom Endre en bred junior- och ungdomsverksamhet.

Genom samarbetsavtalet kommer elitspelare från Älvsjö få match- och träningserfarenhet från SSL i Endre, medan Endrespelare kan erbjudas mer speltid och bygga matchrutin i Älvsjö. Även på ungdomssidan väntas ett utbyte i både träning och match, på båda sidor Östersjön.

”Älvsjö är en gedigen förening med fin verksamhet på såväl ungdomssidan som elitseidan och vi ser stora möjligheter när det kommer till samarbete”, skriver Endre IF i klubbarnas gemensamma utskick om samarbetsavtalet.

”Endre IF är en förening som huserat i många år i SSL och som vi i Älvsjö både har imponerats och fascinerats av. Det ska bli spännande att vi kommande säsong ska komma närmare varandra”, skriver Älvsjö AIK.

Samarbetsavtalet är skrivet på en säsong, 2024-2025.

Annons

Horisont magasin

Gotlands nyhetsmagasin

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024