Idrott & fritid

Endres och Visby IBK:s motståndare nästa säsong spikade

TextChrister Bjöhle Publicerad

Dela på FacebookDela på Twitter

Innebandysporten har nu spikat hur de högsta serierna ser ut och delas in kommande säsong. 

Visby IBK kommer bland annat att drabba samman med årets kvalrival Sundsvall i den nya allsvenska serien, medan Endre IF möter idel bekanta lag i damernas högsta serie. 

Alla kval och slutspel är över, förbundet och aktuella klubbar har fått säga sitt om viljan och möjligheterna att klättra i seriesystemen. Nu har Svenska innebandyförbundet spikat förbundsserierna på både herr- och damsidan för säsongen 2024-2025.

För Endres del är det inga konstigheter; laget åkte ur i kvartsfinal tidigare i våras och spelar förstås kvar i högsta serien, SSL Dam, även kommande säsong. Lagen de möter där är idel gamla bekanta, bland andra årets kvartsfinalrival Täby FC, årets svenska mästare Thoréngruppen och deras finalmotståndare Pixbo Wallenstam.

På herrsidan blir det däremot en del förändringar under den högsta serien, SSL, som kvarstår oförändrad. Under SSL kommer det från kommande säsong nämligen att spelas en allsvensk serie, till skillnad från två vilket varit fallet fram till nu. Visby IBK spelar då i Allsvenskan tillsammans med ytterligare elva lag, däribland Sundsvall FBC – det lag som Visby IBK förlorade mot i två tuffa fajter i första kvalomgången under den nyligen avslutade säsongen. Sundsvall tog sig dock inte vidare från kvalomgång två utan blir kvar på samma nivå som Visby IBK, vilket bäddar för heta möten de båda lagen emellan även kommande säsong.

Under herrallvenskan finns sex division 1-serier. På damsidan kvarstår två allsvenska serier, norra och södra.

Alla lag i Endres serie (SSL Dam) säsongen 2024-2025: Endre IF, FBC Kalmarsund, IBF Falun, IBK Dalen, IBK Lund Elit, KAIS Mora IF, Karlstad IBF, Malmö FBC, Pixbo IBK, Telge SIBK, Thoréngruppen IBK, Täby FC IBK, Västerås Rönnby IBK, och Warberg IC.

Alla lag i Visby IBK:s serie (Allsvenskan herr) säsongen 2024-2025: Visby IBK, Hagunda IF, Hässelby SK IBK, IK Sirius IBK, Karlstad IBF, Skälby IBK, Sundsvall FBC, Fagerhult Habo IBK, FBC Lerum, Hovslätts IK, IBK Lund Elit, och Strängnäs IBK.

Annons

Horisont magasin

Gotlands nyhetsmagasin

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024