Idrott & fritid

Gotlänningar oslagbara under ytan – SM-guld i helgen

TextChrister Bjöhle Fotoskärmdumpar från SM-arrangörens livesändning Publicerad

Dela på FacebookDela på Twitter

Gotland fick ett gäng svenska mästare i helgen när Bottenskraparnas yngre juniorer tog hem guldmedaljen i junior-SM i undervattensrugby.

Dessutom knep klubbens äldre juniorer SM-bronset i sin ålderskategori.

Dykarklubben Bottenskraparna har många gånger genom åren både vunnit SM-medaljer och fostrat stjärnor och landslagsspelare inom sporten undervattensrugby. Den gångna helgen blev inget undantag.

I den yngre juniorklassen gick guldet till gotlänningarna som gick obesegrade genom hela mästerskapet, och som avlsutade med att vinna finalen med klara 8–2, detta dessutom mot en kombination av spelare från såväl Stockholm som Göteborg.

När Elvira Klingvall gjorde 4–2 i ”tom bur” (nedre bilden) blev det spiken i finalkistan; motståndarna orkade aldrig komma ikapp.

När SM i undervattensrugby avgörs är det inte alltid samma lagsammansättningar som spelat i olika seriespel som ställer upp under ytan, utan i stället är det tillåtet med helt nya kombinationer. Detta möjliggjorde för landets två största städer, Stockholm och Göteborg, att ställa upp med ett gemensamt lag under namnet Felix Caviar – Felix DF är namnet på Göteborgsklubben och Bromma Caviar kallas en av klubbarna i huvudstaden.

DK Bottenskraparna däremot, fyllde sitt yngre juniorlag med idel egna spelare, vilket gott och väl räckte till SM-seger.

– Vi är jätteglada. Det är obeskrivligt, det var bara så kul! utropade lagkaptenen Nova Högberg i en intervju med Radio Gotland på söndagskvällen.

Även i klassen äldre juniorer blev det gotländska medaljer; Bronset gick till ett kombinationslag bestående av spelare från Gotland och Skåne.

Annons

Horisont magasin

Gotlands nyhetsmagasin

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024