Idrott & fritid

Larsson tillbaka till SHL – Brynäs vann fjärde raka

TextChrister Bjöhle FotoSveds Signe Söderlund/ Horisont arkiv Publicerad

Dela på FacebookDela på Twitter

Johan Larsson och hans Brynäs är klara för SHL nästa säsong. 

Två mål på 25 sekunder tog död på den fjärde finalmatchen mot Djurgården, som Brynäs vann med 3–1.

Det var slutsålt till sista plats på Hovet där fjärde matchen mellan Djurgården och Brynäs spelades under tisdagskvällen. Brynäs hade vunnit de tre första matcherna och mycket lite talade för att den segersviten skulle brytas i kväll.

Gotlänningen Johan Larsson var pigg från start, och Aftonbladet beskrev honom och Brynäskollegan Anton Rödin som varande ”fortsatt på en egen nivå i den här finalserien” i sin liverapportering från matchen.

Efter ett mål i första perioden, punkterade Brynäs matchen med två mål inom loppet av 25 sekunder i början av andra perioden. Det tvingade hemmalaget till timeout, som inte gav resultat. Djurgården drog på sig flera utvisningar i mittenperioden men Brynäs lyckades inte nyttja någon av dem. I stället kunde hemmalaget reducera till 1–3 i mitten av andra.

Johan Larsson hade flera farliga lägen under matchen, bland annat ett skott i ribban i powerplay i den andra perioden.

I tredje perioden var det mest Djurgården som tryckte på, men Brynäs värjade sig väl. En Brynäsutvisning med fem minuter kvar av ordinarie tid gav hemmalaget en viktig sista chans till reducering – men man lyckades inte.  I stället – slutsignal, 3–1 i matchen, 4–0 i matcher och Brynäs klart för SHL.

Den 19 april 2012 var gotländske Johan Larsson en av guldmakarna när Brynäs bärgade SM-guldet. Nu, nästan på dagen tolv år senare, är han en bidragande orsak till klubbens återkomst till SHL efter den ettåriga sejouren i allsvenskan.

Annons

Horisont magasin

Gotlands nyhetsmagasin

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024