Idrott & fritid

Larsson en seger från SHL-återkomsten

TextChrister Bjöhle Publicerad

Dela på FacebookDela på Twitter

Johan Larssons Brynäs rycker i kvalet till högsta ligan. På söndagskvällen vann Brynäs med 6–3 och nu är man bara en seger från SHL-återkomsten.

Bara 12 sekunder (!) in i matchen tog Djurgårdens Wiktor Nilsson sats och ”hopptacklade”, för att använda Aftonbladets vokabulär, Brynäs Simon Bertilsson. Nilsson fick matchstraff medan Bertilsson fick hjälpas av isen.

Djurgården, nu på hemmais efter de två förlustmatcherna i Gävle, kunde förvisso ta ledningen i matchen i den 14:e minuten. Men därefter tog Brynäs över. Målen rullade in och drygt halvvägs in i tredje perioden hade Brynäs gjort fem raka mål. Brynäs gotlänning, Johan Larsson, stod för en assisterande passning till det andra.

Djurgården var dock inte ett slaget lag ännu utan levererade två snabba fullträffar, innan Brynäs slog in 6–3 i tom bur mindre än tre minuter från slutsignalen.

Brynäs leder nu serien med 3–0 och att Djurgården skulle vinna fyra raka matcher och knipa SHL-platsen får ses som en rejäl högoddsare; inget lag har någonsin tidigare vänt ett underläge med 0–3 i matcher, vare sig i SHL eller allsvenskan, enligt Aftonbladet.

Första chansen för Brynäs att säkra SHL-återkomsten spelas på tisdag.