Idrott & fritid

Larssons Brynäs kopplar greppet om finalserien

TextChrister Bjöhle Publicerad

Dela på FacebookDela på Twitter

Gotlänningen Johan Larsson stod för en målgivande passning när hans Brynäs vann den andra matchen över Djurgården på tre dagar.

Efter 2–1 i fredagskvällens match står det 2–0 i matcher för Brynäs, och återkomsten till SHL rycker närmare.

Gotlänningen Johan Larsson och hans Brynäs vann första matchen den allsvenska finalserien – där vinnaren flyttas upp till SHL nästa säsong – mot Djurgården i onsdags. I den andra matchen på fredagskvällen fick Johan Larsson chans efter bara några sekunder att ge hemmalaget ledningen, men han missade. Brynäs var det bättre laget inledningsvis men Djurgården hade också möjligheter, bland annat en stolpträff nio  minuter in i matchen.

Strax efter Djugårdens stolpskott sköt Johan Larsson en puck i ribban.

Första perioden bjöd på minst fyra skott i ribba eller stolpe, 5–4 i skott till hemmalaget Brynäs men 0–0 på resultattavlan.

Halvvägs in i andra perioden drog Djurgården på sig en utvisning, något som Brynäs dock inte klarade av att utnyttja. I stället var det Djurgården som tog ledningen strax senare, sedan en Brynässpelare varit sist på pucken och olyckligt styrt in den i eget mål.

Strax före andra pausen åkte Brynäs på en utvisning men även den förblev mållös och 0–1 stod sig perioden ut.

Två minuter in i tredje perioden fick Brynäs en utvisning, men ett med bra boxplay höll de ändå tätt bakåt under de två minuterna – och kort efter att man blivit fulltaligt slog hemmalagets Tyler Kelleher in kvitteringen 1–1. Kvitteringen tände hemmalaget, för bara 52 sekunder efter det första målet kom det andra. Karlis Cukste gjorde målet och Johan Larsson stod för en assisterande passning.

Djurgården tryckte på och tog över, och gästerna mer eller mindre ägde spelet de sista minuterna. Men trots spel sex mot fem sista två minuterna höll Brynäs undan till seger.

Brynäs vann första matchen i onsdags med klara 6–2 på hemmaplan. Efter kvällens seger står det alltså 2–0 i matcher och nu flyttar finalserien över till Djurgårdens hemmaarena för match 3 och 4, på söndag respektive tisdag. Bäst av sju matcher vinner allsvenskan och en plats i högsta serien.

Annons

Horisont magasin

Gotlands nyhetsmagasin

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024