Idrott & fritid

Gotlänning i hetluften i allsvenska slutspelet

TextChrister Bjöhle FotoSveds Signe Söderlund/ Horisont arkiv Publicerad

Dela på FacebookDela på Twitter

Johan Larsson hamnade i blåsväder i Hockeyallsvenskan i onsdags, då han i slutet av matchen mellan hans Brynäs och Karlskoga sprutade vatten på en av TV4:s kameror, vilket kritiserades hårt av Hockeyallsvenskans sportchef.

– Jag gick över gränsen; det var dumt gjort, medgav gotlänningen i går.

Gotlänningen Johan Larsson och hans klubb Brynäs befinner sig just nu mitt i slutspelet i Hockeyallsvenskan, där en plats i SHL nästa säsong står på spel. Brynäs möter Karlskoga i en semifinalserie i bäst av sju matcher.

Brynäs vann den första matchen i semifinalserien i måndags, och i onsdags möttes lagen igen. Slutet av matchen bjöd på en del tjafs och utvisningar, och Johan Larsson hamnade i verbalt bråk med Karlskogas Otto Stenberg som bland annat kallade Larsson för ”jävla sopa!”

 

I samma veva filmade TV4:s kameraman hemmalagets bås; detta tycktes irritera gotlänningen som i frustration greppade en vattenflaska och sprutade vatten mot kameran och kameramannen, vilket också syntes i kanalens sändning från matchen.

Händelsen fick Hockeyallsvenskans sportchef Erik Ryman att ryta till.

–Det är ett oacceptabelt beteende, att göra så mot våra funktionärer och samarbetspartners, sade han till Expressen.

 

Johan Larsson verkade hålla med om kritiken; först skrevs en kommentar av Johan Larsson på Brynäs hemsida, under den formella rubriken ”Uttalande av Johan Larsson angående incident under den andra semifinalen”:

”Det är heta känslor i en slutspelsserie, och som i går gick ut över en medarbetare hos TV4. Jag gick där över gränsen för vad som är ett acceptabelt beteende, jag ber om ursäkt till kameramannen och TV4, det ska givetvis inte drabba någon utomstående.”

I går talade han också ut i Gefle Dagblad:

–Det var dumt gjort, medgav han.

Brynäs vann matchen i fråga med 4–1 och leder med 2–0 i matcher. Tredje matchen spelas i kväll och fjärde matchen på söndag, båda i Karlskoga. I den andra semifinalserien möts Djurgården och Mora; där står det 1–1 i matcher och tredje matchen spelas i morgon lördag.

Annons

Horisont magasin

Gotlands nyhetsmagasin

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024