Idrott & fritid

Visby IBK utslaget efter nytt straffdrama

TextChrister Bjöhle FotoChrister Bjöhle/ Horisont arkiv Publicerad

Dela på FacebookDela på Twitter

Bilden: Att säga att Sundsvall höll tätt är en överdrift, men de vann till slut över Visby IBK efter stor dramatik även i match 2. Bilden är dock från första matchen.

 

Säsongen är slut för Visby IBK. Trots rivstart med 4–0 efter första perioden i Sundsvall i dag, tappade gotlänningarna matchen till Sundsvallseger i ännu ett straffdrama.

Därmed går Sundsvall vidare i kvalet – Visby IBK får gå på sommarlov.

Det var bra tryck i Ica Maxi Arena i Visby häromdagen när Sundsvall efter straffar tog hem den första matchen i kvalserien och därmed skaffade sig fördel inför match 2 i dag, i Sundsvall. ”Det var vi 20 i laget mot 1400 personer i arenan”, beskrev Sundsvalls lagkapten Melker Grönholm första matchen i en intervju med helagotland.se. Och förutsättningarna var liknande när de båda lagen möttes i dag i Sundsvalls sporthall. Senast den hallen var fullsatt var tio år sedan, men i dag blev det lapp på luckan och 1200 personer skulle se sitt Sundsvall gå vidare i SSL-kvalet. Om de trodde att det skulle ske enkelt så misstog de sig å det grövsta, men nog fick de lön för sin entrébiljett.

Visby IBK ångade på från start och behövde bara knappt fem minuter på sig för att spräcka nollan bakom Wille Swedin i Sundsvalls mål. Anders Skoog stod för målet. Drygt två och en halv minut senare utökade gotlänningarna ledningen genom Linus Sjögren, och efter ytterligare sju minuter höll sig Anders Skoog framme igen till 3–0.

När uret stod på 17.48 åkte hemmalagets Jesper Persson på en två minuters utvisning för otillåten trängning, vilket Visby IBK utnyttjade – Markus Jovic rakade in 4–0, 32 sekunder före första pausen.

 

Det fick Sundsvall att byta målvakt, och när andra perioden drog igång hade man Johannes Pettersson mellan stolparna. Han fick en tuff start, för efter bara tre minuter åkte Andreas Lindqvist på en utvisning för hands. Han höll dock tätt och kort senare reducerade i stället hemmalaget till 1–4 – och följde upp med 2–4 mindre än minuten senare.

Oliver Bodén och Nils Lindström gjorde målen, medan Dennis Hellhoff passade fram till dem båda.

Fler mål än så blev det inte innan den andra pausen.

 

Bara tio sekunder in i tredje perioden åkte Visby IBK på en utvisning – två minuter för trängning på Ville Hirvisuo – och man höll förvisso tätt i spel med en man mindre, men gotlänningarna hade inte mer än blivit fulltaliga förrän Sundsvall kvitterade till 3–4, återigen efter pass från Dennis Hellhoff till Oliver Bodén.

Efter 8.35 var det dags för en ny IBK-utvisning, hands av Oscar Magnusson, som dock inte heller ledde till något mål. Men med 21 sekunder kvar kunde inte Visby IBK stå emot hemmapressen längre; Hassan Hajo slog in 4–4 och tog matchen till förlängning.

Även denna gång blev förlängingen mållös och straffar tog således vid. Först i den femte straffomgången skiljdes lagen åt – Sundsvall stod som segrare.

Därmed är säsongen slut för Visby IBK, som spelar i allsvenskan även nästa säsong.

Annons

Horisont magasin

Gotlands nyhetsmagasin

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024