Idrott & fritid

Endre avslutade med vinst – ställs mot Täby i kvartsfinal

TextChrister Bjöhle FotoChrister Bjöhle Publicerad

Dela på FacebookDela på Twitter

Bilden: Nela Jirakova blev så här glad efter att ha satt den avgörande straffen mot Täby för ett par veckor sedan. I dag fick Endre jubla igen efter seger över Falun i grundseriens sista omgång, och nu väntar just Täby i kvartsfinal.

.

Endre avslutade grundserien med en seger över Falun och ställs nu mot Täby i kvartsfinalserien.

Matchen i Dalarna slutade 2–5 (2–0, 0–3, 0–2) efter en stark vändning av Endre i andra perioden.

Hemmalaget Falun tycktes ha koll på matchen under den första perioden; Falun gjorde två mål på elva minuter och lite senare åkte Endre på en utvisning men klarade sig utan mål bakåt.

Andra perioden bjöd dock på en stark vändning av gästerna, då Endre gick från tvåmålsunderläge till ettmålsledning efter mål av Nela Jirakova, Elin Roos och Chiara Gredig, det förstnämnda i powerplay. I tredje perioden ångade Endre vidare med ytterligare två mål, då av Elin Roos och Agnes Plogner.

I matchen mot Falun fick Endres Stina Ander en rejäl smäll i huvudet efter en kollision med en Falunspelare. Ander spelade inte mer i matchen, men rapporterade efter matchen att skadan inte tros vara allvarlig.

–Jag tror att det är lugnt, jag tror att det är något muskulärt och det är inga konstigheter, sade hon till helagotland.se efter matchen.

Segern innebar Endres 13:e efter ordinarie tid den här säsongen, vilket gav Endre en sjätteplats i grundserietabellen.

Efter denna sista grundserieomgång spikades också vem som möter vem i stundande kvartsfinalserier. För Endres del blev motståndet Täby FC, som Endre senast mötte så sent som för ett par veckor sedan i grundseriens sista hemmamatch, som Endre vann efter straffar.

Endre och Täby har mötts flera gånger tidigare i slutspel, senast förra säsongen.

Endre inleder kvartsfinalspelet på skärtorsdagen, på bortaplan. Andra matchen spelas hemma på påskafton, tredje borta den 1 april. Eventuella fjärde och femte matcherna spelas 4 april (i Visby) respektive 6 april (i Täby). Bäst av fem matcher gäller.

Övriga kvartsfinaler är Pixbo IBK–IBK Lund, Västerås Rönnby IBK–IBF Falun och Thorengruppen IBK–FBC Kalmarsund.