Idrott & fritid

Så blir Visbys nya badhus

Publicerad

Dela på FacebookDela på Twitter

En skiss visar ett stort grått och vitt hus med en ingång av glas

Solbergabadet i Visby invigdes 1961. Byggnaden vid Östercentrum är ikonisk men nu har badet nått pensionsåldern. Visby behöver ett nytt badhus, det är politikerna överens om. Och efter många års förarbete verkar det äntligen vara på gång.

I december planerar Region Gotland att lämna in en ansökan om bygglov för ett nytt badhus, bara ett tiotal meter från nuvarande bassäng. Det är på den gröna kilen mellan Gutavallen, Solbergaskolan och Solbergabadet som det nya badhuset ska ligga.

På måndagskvällen offentliggjordes de första skisserna och en film som illustrerar hur byggnaden kan komma att se ut. Det nya badhuset ska innehålla en bassäng för motions- och tävlingssim, en hoppbassäng och en mindre bassäng för undervisning och rehab. Dessutom kommer det att finnas ett familjebad för barn upp till sju år.

– Ett nytt badhus är välkommet och kommer främja motion, simkunnighet och föreningars fortsatta utveckling, säger Oscar Lindster (S), ordförande i kultur- och fritidsberedningen, i ett pressmeddelande.

Annons

Horisont magasin

Gotlands nyhetsmagasin

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024