Allmänt

Horisonts reporter kan bli Årets journalist

Publicerad

Dela på FacebookDela på Twitter

Horisonts reporter Christer Bjöhle har nominerats till utmärkelsen Årets journalist, bland annat för att med ”dramaturgisk skicklighet” har ”lyckats skildra det lilla samhället i det längre formatet”, enligt motiveringen.

Årets journalist är en av tio kategorier som varje höst prisas på den årliga Tidskriftsgalan, som branschorganisationen Sveriges Tidskrifter står bakom. Motiveringen till Christer Bjöhles nominering lyder i sin helhet:

”För att han medryckande, genomarbetat och engagerat lyckas skildra det lilla samhället i det längre formatet. Med dramaturgisk skicklighet visar Christer Bjöhle vägen in i en gotländsk värld som både griper tag och berör – och där den grävande journalistiken både blir bildlig och bokstavlig.”

Övriga nominerade som Årets journalist är Per Granqvist (Vad Vi Vet), Josefin Olevik (Vi) och Elinor Torp (Dagens Arbete). Juryn har bestått av Sofia Wadensjö Karén (vd UR), Thomas Mattsson (senior adviser Bonnier News/ ordförande Utgivarna) och Johanna Thulin Bratten (programchef Samhälle TV4).

Tidskriftsgalan, då vinnarna tillkännages, kommer i år att vara digital och hålls onsdagen den 10 november.

För tre år sedan var även Horisonts dåvarande reporter Linnea Nilsson nominerad i samma kategori.

Annons

Horisont magasin

Gotlands nyhetsmagasin

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024