Allmänt

Träning med barnen i fokus

Publicerad

Dela på FacebookDela på Twitter

Folk-webbVarannan månad besöker Horisont människor i deras hem, deras socken, deras vardag. Utan att ha förvarnat och utan att ha något bestämt syfte med besöket. En gråkulen novembereftermiddag hängde Horisont med Lucienne Wickman och Elin Hellström under en barnvagnspromenad på Södra Hällarna.

TEXT CHRISTER BJÖHLE FOTO SVEDS SIGNE SÖDERLUND

Vinden friskar i från havet, molnen hänger tunga över Gotlands västkust och regnet ligger i luften. Men med glada miner och raska steg promenerar två nyblivna mammor fram över Visborgs slätt; de tar en selfie eller två under några tallar som viker sig i vinden, korsar den för stunden tämligen otrafikerade länsväg 140 och rör sig ut mot naturreservatet Södra Hällarna.

I de två barnvagnarna sover två små knyten sött; i Elins vagn ligger Svante, fyra och en halv månad gammal, och i Luciennes vagn finns Kaiya, född blott två veckor innan denna bistra afton.

– Än så länge är allt nytt och vi håller som bäst på att lära oss allt och skaffa oss rutiner, säger mamma Lucienne med ett skratt.

– För inte så länge sedan var vi hemma hos dem och testkörde deras barnvagn för att se om det var en modell som passade oss, tillägger hon och pekar på de båda barnvagnarna som visar sig vara närmast identiska även om färgen skiljer sig något.

 

Det råder, berättar mammorna, en ”babyboom” på träningscentret Form, där både Elin Hellström och Lucienne Wickman arbetar som personliga tränare – när de inte är mammalediga, vill säga.

– Förutom oss två, så är det två till som nyligen fått barn och ytterligare en som ska ha snart, berättar Elin.

Inte så konstigt då, med den bakgrunden, att de båda gärna håller igång även under sin föräldraledighet. Fast då i lite lugnare tempo och under andra förutsättningar.

 

Vill du läsa hela artikeln? Köp Horisont hos närmaste återförsäljare (https://www.horisontmagasin.se/var-kan-jag-kopa-horisont/) eller direkt från redaktionen via redaktion@hpress.se.

Teckna en prenumeration via länken https://www.horisontmagasin.se/subscription/

Annons

Horisont magasin

Gotlands nyhetsmagasin

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024