Allmänt

En fyra bacon, tack

Publicerad

Dela på FacebookDela på Twitter

Donners

Enkelt men exklusivt och framförallt roligt. 

Krögarna på nystartade Donners Brasserie har tagit sig an en anrik restaurang med målet att starta någonting helt nytt. Bra priser, mindre rätter och udda inslag ska locka publiken. 

På menyn finns bland annat en drink gjord på bacon.  

TEXT LINNEA NILSSON FOTO KARL MELANDER

Det är den första riktigt kalla oktoberdagen och några ensamma löv blåser fram över Donnersplats. Robin Ohlsson, som är driftschef på Donners Brasserie, bär in stol efter stol från uteserveringen. Han och restaurangen – som drog igång fredagen den 13 maj – har genomlevt första sommarsäsongen och ska nu hitta sin nisch bland Visbys året-runt-krogar.

– Det har varit full kareta hela sommaren och det är först nu vi får chansen att utveckla vårt eget koncept. Sommaren har varit en testperiod och vi har haft en bredare meny, men nu har vi precis tagit fram en ny meny som visar vilka vi är och vad vi vill, berättar han.

Donners Brasserie ligger i lokalen som tidigare rymde Donners Brunn. Numer heter ägaren Eric Björkman, inte Bosse Nilsson, och i den välkända Visbykällaren har en fyra månader lång totalrenovering förändrat det mesta.

– Donners Brunn var så anrik och förknippad med Bosse att vi behövde gå in och verkligen sätta vår touch på det. Hade allt sett likadant ut hade det varit som att hoppa i någon annans skor. Vi tänker att vi skulle kunna ha startat det här stället var som helst. Målet är att vi ska hitta vår grej och vår publik, säger Robin Ohlsson.

Men kommer det mycket gamla stammisar? 

– Visst har det kommit folk som trott att vi är gamla brunnen och att de ska få en biff så som Bosse gjorde den. Men förhoppningsvis gillar de det vi gör och kommer tillbaka.

 

Vill du läsa hela artikeln? Köp Horisont hos närmaste återförsäljare. Vill du prenumerera på Horisont? Klicka på länken https://www.horisontmagasin.se/subscription/

 

 

Annons

Horisont magasin

Gotlands nyhetsmagasin

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024