Allmänt

Vi ändrar inte på ett vinnande koncept

Publicerad

Dela på FacebookDela på Twitter

 Holmhällar

I 68 år har Pensionat Holmhällar drivits i samma regi. I familjen Hanséns regi. 

Allt följer invanda rutiner och traditionella mönster, och med en stadig ökning av gäster från år till år finns det ingen anledning att förändra något i någon större utsträckning. 

– Det känns som ett kall att jobba här, det är här jag vill vara, säger Olivia Hansén, som är delägare till Holmhällar tillsammans med sina föräldrar, Eva och Calle Hansén.

TEXT CHRISTER BJÖHLE FOTO KARL MELANDER

Året var 1948 då Bodil och Henry Hansén för första gången slog upp portarna till Pensionat Holmhällar i byggnader som tidigare tillhört Försvarsmakten. Med raukar, sandstränder och låg tallskog som närmaste granne, byggde pensionatet sakta men säkert upp ett renommé som står sig än i dag. Och som blir allt starkare.

Samma år föddes sonen Calle, och i dag är det han och hustrun Eva som driver företaget vidare. I samma anda; inte mycket har förändrats på de snart 70 år som gått sedan starten.

Pensionatet har i dag totalt 143 bäddar. De boende serveras middag, men på lunchen tar man även emot gäster som inte bor på pensionatet. Då kommer folk från när och fjärran för att äta en klassisk spätta eller schnitzel, eller någon av de andra åtta alternativen som alltid finns på lunchmenyn.

– Min första sommar här hade vi 7 000 gäster; 2015 hade vi 20 000. Och när vi räknar ihop 2016 så kommer vi att ha ökat igen, berättar Martina Jakobsson, kökschef sedan 16 år och dotter till Eva Hansén.

Vill du läsa hela artikeln? Köp Horisont hos närmaste återförsäljare. Vill du prenumerera på Horisont? Klicka på länken https://www.horisontmagasin.se/subscription/

 

Annons

Horisont magasin

Gotlands nyhetsmagasin

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024