Allmänt

Bröderna Nypelius gör gemensam sak med ny pop-up-restaurang.

Publicerad

Dela på FacebookDela på Twitter

 

HorisontHan är uppväxt mitt i ett av Gotlands största morotsodlingsområden. Efter att ha utbildat sig till sommelier och jobbat både på fastlandet och utomlands är mångfaldigt prisade Mikael Nypelius nu tillbaka på Gotland – för att driva krog med råvaror från familjegården.

TEXT CHRISTER BJÖHLE FOTO KARL MELANDER

Mikael Nypelius har ett namn som förpliktigar. På flera sätt. Mamma Eva Nypelius är välkänd lokalpolitiker, har suttit i kommun- och regionfullmäktige för Centerpartiet i många år och var tidigare kommunstyrelsens ordförande. Pappa Pär-Rune Nypelius är tredje generationens lantbrukare på den näst intill ett hundra år gamla gården Nyplings i Lokrume.

Det är där som det mesta av det som Mikael ska tillaga på sin restaurang kommer att odlas.

Han står i föräldrarnas kök och smälter rejäla mängder smör i en stekpanna. 30-årige Mikael Nypelius har nyligen anlänt till sin hem-ö, tillsammans med hustrun Klara Nypelius Standley, och kommer nu att stanna här under högsäsongen för att driva en krog i sommar-Visby.

Vill du läsa hela artikeln? Köp Horisont hos närmaste återförsäljare. Vill du prenumerera på Horisont? Klicka på länken HÄR

Horisont

 

Annons

Horisont magasin

Gotlands nyhetsmagasin

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024