Allmänt

Succé, slit och smak i Djupvik

Publicerad

Dela på FacebookDela på Twitter

Djupvik  nr 24

De skulle trappa ner. 

Så de öppnade Djupvik hotel.

Nu går Maria de Flon och Jörgen Axenmo in i nionde säsongen med vad som blev en succé. 

— Vi är ju bra på att slita, om man säger så, säger Jörgen.

 

TEXT EMMA FAGERBERG FOTO KARL MELANDER

 

Inredning och ritningar. På Djupvik hotel får ägarna Maria de Flon och Jörgen Axenmo utlopp för sina egentliga intressen; inredning respektive att rita. Det senare i bemärkelsen ritningar av exempelvis hotell och restaurang. Som i Djupvik. Trots det har de även lyckats sätta stället på matkartan.

— Det är nionde säsongen nu. Det känns inte länge sedan vi öppnade när man är här, men ser man siffran nio känns det jättelänge, säger Maria.

Hon och Jörgen träffades kort innan de bestämde sig för att öppna Vinäger inne i stan, på Hästgatan, som de sedan drev i 13 år.

— Det var ett riktigt hippt ställe på sin tid. Först hade vi kaféet, sedan hittade vi gården mittemot, och ytterligare nedanför gården hade vi massor av olika saker; grönsaksstånd, en liten restaurang, ett bageri… så det har bytt skepnad hela tiden. Vi hade en sushirestaurang också.

Men det var ett tufft liv och de jobbade konstant, så de beslutade sig för att trappa ner. Boende ville de gärna ha, för det var lite lättare.

— Vi ville ta det lite mer soft. Vi letade efter någonstans där vi kunde bygga ett litet hotell, och hittade den här platsen. Men sedan har det accelererat, och nu är det väldigt mycket i restaurangen också, säger hon…

Vill du läsa hela artikeln? Köp Horisont hos närmaste återförsäljare. Vill du prenumerera på Horisont? Klicka på länken HÄR

 

 

 

 

Annons

Horisont magasin

Gotlands nyhetsmagasin

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024