Föregående: Nästa:

”Osannolikt att smittas av att spela boll”

IMG_5354

Per Olsson Appelgren är fotbollstränare. Han ser det som osannolikt att hans spelare skulle smittas av covid-19 genom att spela fotboll. Bild: Christer Bjöhle

Namn: Per Olsson Appelgren
Ålder: 51 år
Gör: tränar P18 IK
Bor: I Visby

Torsdagen den 7 maj:
P18:s damlag i fotboll tränar som brukligt är på Visborgsvallen en torsdagskväll i början av maj. Skillnaden nu, mot en normal träning i maj, är att just nu har man ingen aning om när säsongen ska komma igång. Om den ens gör det alls i år; ingen vet vad som händer, hur coronaspridningen kommer att utvecklas, eller vad det innebär för idrotten.
– Det är oerhört tråkigt att inte få spela matcher; man behöver ha möjligheten att prestera och tävla för att kunna utvecklas, resonerar lagets tränare Per Olsson Appelgren.

P 18 åkte ur division 1 i fjol och spelar nu i division 2 Östra Svealand. Om det, som sagt, blir någon säsong. Men i väntan på besked, har laget valt att träna på ungefär som vanligt. Att inte träna, eller att på något vis ”corona-anpassa” fotbollsträningen, ser Per Olsson Appelgren som en omöjlighet.
– Det går inte att bedriva fotbollsträning om du inte får spela närkamper. Men däremot försöker vi se till att vi inte samlas inne i omklädningsrummet, att man inte lånar varandras vattenflaskor, och såna saker. Och givetvis att ingen kommer till träningen om hon är sjuk eller känner sig dålig.
Du är inte orolig över att spelarna ska smittas?
– Nej, inte genom att träna; det ser jag som oerhört osannolikt. Däremot är jag mer orolig över resorna till bortamatcherna, då vi måste åka båt upp. Det skulle kunna bli en smittorisk, men inte själva träningarna eller matcherna, resonerar Per Olsson Appelgren.

Vill du läsa hela artikeln om Per Olsson Appelgren och Horisonts tidsdokument över Coronavåren 2020? Köp det aktuella numret av nyhetsmagasinet Horisont hos närmaste återförsäljare eller direkt från redaktionen via redaktion@hpress.se. Tidningen går också att köpa digitalt, som pdf. Mejla oss!

Teckna en prenumeration genom att mejla prenumerera@hpress.se, eller över disk på Bokhandeln Wessman & Pettersson, Adelsgatan 5 i Visby.

Föregående: Nästa: