Har du ett nyhetstips?

För att kunna skriva om saker som är relevanta och nära dig uppskattar vi om du hör av dig till oss med tips. Du får vara anonym om du vill.

Alla har rätt att anonymt lämna uppgifter till journalister, och det är då straffbart för den som tar emot ett tips att avslöja källan.

För offentliganställda gäller även så kallat meddelarskydd. Det innebär att myndigheter etc inte har rätt att efterforska vem som lämnat ut information. Om det ändå skulle bli känt vem som har gjort detta, är det olagligt för arbetsgivaren att utdela någon form av repressalier.

Om du vill tipsa oss på Horisont kan du göra det via formuläret här intill, med eller utan ifyllda kontaktuppgifter.
Vi tar givetvis också emot tips via mejl till redaktion@hpress.se. Om du inte vill använda din vanliga mejladress – tänk på att du alltid kan skapa en ny, anonymiserad mejladress.

Om du vill vara extra säker på att ditt meddelande inte spåras av utomstående, kan en anonymiseringstjänst vara ett alternativ. Den vanligaste anonymiseringstjänsten, som går att ladda hem via nätet och som rekommenderas av bland andra .se, Stiftelsen för internetinfrastruktur, heter Tor.
Vill du läsa mer om källskydd, tystnadsplikt, meddelarskydd och meddelarfrihet så finns info om detta på Journalistförbundets hemsida:
https://www.sjf.se/yrkesfragor/yttrande-tryckfrihet/tystnadsplikt.