Föregående: Nästa:

Del 2: Den misstänkte döms för bedrägeri – och pratar sig ut

GÅRDEN WEBB

Sven Sjögrens gård, sedd från nordost. FOTO LASSE AHNELL/HEMLINS FOTO

 

Polisen genomför en rad uppmärksammade åtgärder i jakten på Sjögrens kropp.

Två vittnen hör ett skott i natten, men bara en av dem förhörs av polis.

Polisens huvudmisstänkte i fråga om Sjögrens försvinnande döms till fängelse för bedrägeri – men lyckas prata sig ut flera månader i förtid.

Det framkommer att den misstänkte lämnade felaktiga uppgifter om natten då Sjögren försvann. Hittade han också på berättelsen om att Sjögren ringde några dagar efter försvinnandet?

TEXT CHRISTER BJÖHLE

Andra delen av Horisonts stora genomgång av Sjögren-fallet i nya numret handlar om polisutredningen och vilka åtgärder som vidtogs, om vittnen som hördes men också om ett vittne som aldrig hörts. Vi berättar mer om mannen som tidigt blev huvudmisstänkt i fallet, vi träffar hans dåvarande sambo och styvdotter, och vi berättar om bedrägeridomen mot honom – och om hur han lyckades prata sig ut ur fängelset flera månader i förtid.

Vill du läsa hela Horisonts omfattande granskning av fallet Sven Sjögren?

Köp Horisont nr 58, digitalt eller i pappersform! Priset är 89 kr och betalning sker helst via swish, annars faktura. Om du vill ha papperstidningen skickad till dig tillkommer porto (48 kr för ett exemplar); den digitala versionen skickas som pdf via mejl. Mejla redaktion@hpress.se!

Du kan också köpa magasinet i papper via någon av våra återförsäljare.

Vill du prenumerera på nyhetsmagasinet Horisont? Du får sex nummer hemskickade under det närmaste året. Pris 549 kr, betalning via swish eller faktura. Mejla prenumerera@hpress.se.

Föregående: Nästa: