Föregående: Nästa:

”Den här kvällen njöt vi”

Bild i ny kontext # 53

TEXT & BILD Tommy Söderlund

Fem sekunder kvar av 27 år i högsta basketdivisionen, för Susanne Rosengren. Minnet väcks igen kring dramatiken som hon och hela Visby Ladies 2004-2005 bjöd idrotts-ön Gotland på. Här tillsammans med ”En galen grek”. Ett epitet som Johanna Ericsson gav Marie Nerantzi Larsson till vänster på bilden, efter att hon svarat på frågan: Vilket mål har du med säsongen? ”Vinna SM guld” blev hennes svar. Hon var ensam om denna höga målsättning i truppen inför starten. Marie minns slutsekunderna och berättar att i Grekland där hon kommer ifrån finns ett talesätt som lyder: ”Har man kommit så nära brunnen, är man tvungen att njuta vattnet”. Den här kvällen njöt vi.
– För att vinna måste man ha höga mål, träna hårt, kämpa, ha ett stort hjärta för sporten, man får inget gratis, säger hon.

Marie bor idag i Göteborg med maken Paschalis ”Pascal” Leras, en dotter och en son. Sonia Ortega till höger på bilden var en av fjorton syskon, kanske var det därför som hon var så tålig, hon klagade aldrig, funderar Marie.
De har fortfarande kontakt. Sonia är numer assisterande coach för mexikanska landslaget, och har också familj.
– För mej är idrotten som en andra familj fortfarande, avslutar Susanne vårt samtal.

Föregående: Nästa: