Föregående: Nästa:

Gjorde slut – då började förföljelsen

DX9A6227 as Smart Object-1


Planerat, systematiskt och hänsynslöst förföljde den 43-årige mannen Linda. Han tog sig in i hennes bostad, skickade fler än tvåhundra sms, stal hennes pass och bevakade hennes dotter.

En oenig rätt dömde mannen till dagsböter för stöld av en whiskyflaska. Inget annat.
– Det känns tungt, jag upplevde det som ren förföljelse och vågade inte vara hemma ensam, säger Linda.

TEXT Roger Björkman BILD Sveds Signe Söderlund

Linda är 47 år och arbetar som kvalitetssamordnare på ett assistansföretag. Hon är en viljestark kvinna med en stor portion humor som ägnat både en och två tankar åt att reflektera över vem hon är och hur hon uppfattas.
– Jag tror jag är ganska lätt att ha att göra med, säger hon.
Linda ger ett öppet och ärligt intryck, ögonen skvallrar om nyfikenhet, självklarhet och tillgänglighet. Hon är inte personen som smyger in i ett rum och ställer sig i ett hörn för att se vad som händer.
– Det har jag inte tid med, jag är nog ganska otålig på så sätt. Dialogerna jag har med människor blir så mycket lättare om jag kan släppa prestigen och i stället visa vem jag är.

Linda var under ett och ett halvt år tillsammans med en jämnårig man med tre barn från en tidigare relation. De träffades genom en gemensam bekant. Linda bodde kvar i sin lägenhet, mannen på sitt håll och de träffades alltid hemma hos Linda.
Skilda boplatser hindrade inte mannen från att bit för bit sig in i Lindas liv.


Vill du läsa fortsättningen om Linda, eller någon annan av alla våra artiklar?

Köp det aktuella numret av nyhetsmagasinet Horisont hos närmaste återförsäljare (http://www.horisontmagasin.se/var-kan-jag-kopa-horisont/) eller direkt från redaktionen via redaktion@hpress.se.

Teckna en prenumeration via länken http://www.horisontmagasin.se/subscription/, eller över disk på Bokhandeln Wessman & Pettersson, Adelsgatan 5 i Visby, eller mejla prenumerera@hpress.se! 

Föregående: Nästa: